“Да, България!” приема евроизборите като генерална репетиция за местния вот

Публикувано на чт, 24 ян. 2019
118 четения

Движение “Да, България!” ще излъчи своите представители за евродепутати в общата листа на “Демократична България” чрез вътрешни избори и електронно гласуване. За целта е създадено специално приложение. Това заяви във В. Търново председателят на партията Христо Иванов. За вътрешните избори са номинирани 17 души, които ще обикалят страната, за да представят своето виждане за бъдещето на Европейския съюз и мястото на България в него. Гласуването ще се осъществи в периода от 4 до 10 февруари.
Резултатите от вътрешния вот ще станат ясни през втората половина на февруари.
Представителите на “Да, България!” заявиха категорично, че задача на техните евродепутати ще бъде да защитават активно българския национален интерес и да елиминират всички фактори, които обричат страната да бъде в периферията на ЕС. Мястото ни там се дължи на факта, че страната ни е неспособна да гарантира минимални европейски стандарти, свързани с върховенството на закона.
Изграждат се политически и правни инструменти за репресия, заяви още лидерът на партията. Той даде като пример акцията на прокуратурата срещу Елена Йончева, която, според него, има всички белези на политическа репресия. “Онзи ден премиерът я спомена в речта си и веднага ѝ светна синята лампа”, подчерта Иванов. Той допълни, че вижда избирателност в обвиненията, свързани с КТБ.
Според Стефан Тафров, който е номиниран за представител в ЕП, основната задача е България да влезе в ядрото на ЕС, защото там се взимат важните решения за отделните държави, а това може да стане с връщане на доверието. Той смята, че в България има проблем с доверието на гражданите към институциите, както и с доверието от страна на партньорите, което е основната причина страната да не е приета в Шенгенското пространство.
Представителите на партията заявиха, че целта им е на предстоящите избори за ЕП да бъде консолидиран вотът на всички демократично мислещи хора. За “Да, България!” вотът през май ще бъде генерална репетиция за местните избори през есента.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново