„БСП за България“ регистрира листата си за предстоящия вот

Публикувано на вт, 12 окт. 2021
3994 четения

„БСП е този фактор, тази политическа сила, която се опита да обедини останалите, които бяха сериозно скарани и си разменяха лични обиди и нападки в предходните два парламента. Това е основната причина два пъти по ред да няма редовно управление. Ние показахме, че сме спокойни, отговорни и знаем как да водим разговор с всички. Това е причината да смятам, че и новото Народно събрание ще сме не само незаобиколим фактор, но и обединяващ“, заяви водачът на листата на „БСП за България“ Явор Божанков, който е един от малкото водачи, израснали и учили в региона. „За мен е важно, че съм местен. Моите деца посещават училищата тук, близките ми се лекуват в болниците в региона. Когато живееш в този град, ангажиментът ти към местното население е съвсем друг. Сред водачите на листи в областта се очертва един личностен сблъсък. Видно е, че Пеевски и Христо Иванов ще търсят конфронтацията. Но това беше и пътя, по който два парламента катастрофираха., затова и нашият път е различен. Ние ще търсим тезите и идеите, които могат да обединят отделните политически сили в следващото Народно събрание. Пътят на конфронтацията ще ни доведе до нови избори, което е твърде безотговорно в такъв момент“, коментира Божанков. По думите му е изключително важно да се сформира редовен кабинет. „Ако искаме да овладеем ковид кризата, иинфлационната криза, цените на електроенергията, които водят до покачване на цените на всички стоки и услуги, ние трябва да знаем какво ще направим с държавния бюджет, как ще подпомогнем бизнеса и бита“, посочи червеното острие.

В отбора на „БСП за България“ за предстоящия вот има представители на почти всички общини в областта, на които се разчита да направят кампания лично очи в очи с хората. Втори в листата е председателят на Общинския съвет в Павликени Христо Кавалски, следват Емилия Жилиева, проф. Антоанета Анчева, проф. Севдалина Димитрова, Мирослава Ганчева, Румен Павлов, Огнян Стоянов, Петър Димитров, Наталия Сотирова, Стоян Витанов, Грета Данкова, Васил Илиев, Альоша Кушлов, Иван Тодоров и Михаела Кръстева.

„Имаме две важни задачи в тази кампания – не само да да се представим добре в парламентарния вот, но и да направим така, че кандидат президентската двойка на Румен Радев и Илияна Йотова, която подкрепяме, да спечели безапелационно“, допълни Божанков.

Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново