Вътрешният министър проведе работна среща с представителите на местната и изпълнителната власт в областта

Публикувано на пт, 15 Мар. 2019
213 четения

Комуникацията между полиция и местна власт в област Велико Търново е много добра. Оценката беше дадена по време на работна среща на министър Младен Маринов с областния управител, кметовете и представители на прокуратурата. Сигурността е наша обща отговорност, екипният подход е верният път за решаването на проблемите,  отбеляза по време на работната среща министър Маринов.
Областният управител проф. д-р Любомира Попова, представители на Окръжната и Районната прокуратура, кметове на общини от региона, директорът на ГД “Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, началникът на кабинета на министъра Михаил Златанов, директорът на ОДМВР – Велико Търново старши комисар Димитър Машов участваха в срещата.
Целта ни е в открита дискусия да обсъдим проблеми и да търсим оптимални начини за решаването им, посочи министър Маринов. Той благодари и на представителите на прокуратурата за отличното и резултатно взаимодействие и целенасочената работа в посока на по-добър обществен ред, което се постига чрез изключителна работа по превенция и бърза реакция. Данни за динамиката на престъпността, обезпечаването на сигурността в малките населени места, пътнотранспортната обстановка и различните превантивни инициативи представи директорът на ОДМВР- Велико Търново. Вътрешният министър посочи и положителните практики в областта – значително намаление на телефонните измами като резултат от разяснителни кампании и от дейността на специализираното звено, което работи в дирекцията, пътната безопасност. Отново бе отчетена ефективността на системите за видеонаблюдение за подобряване на средствата за сигурност.
В знак на благодарност за доброто сътрудничество вътрешният министър Младен Маринов връчи плакет на МВР на областния управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова.

След визитата в Областна администрация министър Маринов посети полицейския участък в Балван. Той се запозна със спецификата на работата и територията, която обслужват полицейските инспектори. Младен Маринов разгледа Центъра за работа с деца в селото, специализираните кабинети в Центъра за превенция и спорт. Специално внимание бе отделено на площадките за практически занимания на деца от община Велико Търново по пътна и пожарна безопасност, направени по идея на директора на ОДМВР – Велико Търново старши комисар Димитър Машов, реализирани от Дарителско сдружение „Св.Иван Рилски“ – с. Балван с председател Благовеста Факирова. Те бяха официално открити през септември миналата година. Още в деня на откриването малчуганите имаха възможност да покажат умения за умело и безопасно управление на велосипеди и получиха от ст. комисар Машов удостоверения за усилията си.
Министър Маринов поздрави местната власт за добрата работа и безупречната комуникация с полицията.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново