В Златарица Петър Ганев замести на кметския стол брат си Михаил

Публикувано на чт, 9 Ное. 2023
459 четения

Областният управител Ивайло Здравков откри тържествената сесия на новоизбрания Общински съвет в Златарица за мандат 2023 – 2027 г. Първото заседание се проведе в читалище “Развитие 1885”, като преди него общинските съветници, новият кмет Петър Ганев, брат на предишния градоначлник Михаил Ганев, и кметовете на кметства положиха клетва да работят в интерес на гражданите и развитието на Златарица.
Те получиха клетвените си листове от председателя на Общинската избирателна комисия Илиян Велев, а временно изпълняващият длъжността кмет Денчо Тодоров връчи на новия градоначалник огърлица, която е символа на общината.
Областният управител поздрави местните избраници и подчерта, че в негово лице държавата протяга ръка на бъдещото управление на Община Златарица. Ивайло Здравков връчи на кмета Петър Ганев поздравителен адрес.
В словото си новият градоначалник увери, че ще работи за благото на всички избиратели. По думите му само с подкрепата на гражданите и с тяхната енергия в Златарица ще продължат да се случват добрите неща. Той обеща, че ще даде всичко от себе си за развитието на региона.
„Изграждайте доверието и уважението на вашите избиратели, благодарение на които днес сте тук и оправдайте положената клетва. Приоритет във вашата работа нека бъдат обещанията и отговорностите, които сте поели пред вашите избиратели. Постигайте ги като спазвате принципите на колегиалност и толерантно поведение към останалите избраници. Бъдете на нивото на вашата отговорност! Помогнете на институциите да бъдат уважавани. Бъдете в диалог с гражданите и докажете, че във ваше лице са направили правилния избор. Успешна работа“, пожела Ивайло Здравков.
След словото си той даде думата на доайена сред общинските съветници Ленко Арнаудов. Той откри първото заседание за избор на председател на новия Общински съвет. Постъпи само едно предложение – за Владимир Велков, който след тайно гласуване бе утвърден с пълно единодушие от 11 гласа “за”.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново