В Ресен посрещнаха кандидатите на ВМРО с хляб и сол, и здравец за късмет

Публикувано на пн, 14 Окт. 2019
178 четения

Кандидатите на ВМРО за кмет на В. Търново доц. д-р Милен Михов и за общински съветници се срещнаха с жителите на с. Ресен. Още с пристигането си в селото те бяха приятно изненадани от организацията – площадът се огласяше от патриотични маршове и народни хора, а на входа на читалището две момичета ги посрещнаха по стара българска традиция с хляб и сол, и здравец за късмет.

В препълнената зала на НЧ „Народна просвета-1874“ хората не чуха поредните декларативни призиви и гръмки предизборни обещания. Вместо това пред тях застанаха хора с чисти и открити послания, изпълнени с дълбока емоционалност и сърдечност. Като символичен домакин, срещата откри икономистът Даниела Курдова, която е в листата за съветници на воеводите, чиито корени са от Ресен, там е израснала, там са всичките й близки. Тя заяви пред хората мотивите, заради които е станала част от организацията на ВМРО и екипа от съмишленици за качествена промяна. След нея и останалите кандидати в листата: учителите Евгени Коев и Николай Цонев, юристите Ивета Кабакчиева и Николай Михайлов, лекарят д-р Юлия Тонкова, психологът Албена Кръстева се представиха пред ресенчани и отправиха своите послания към хората. Искреността им бе усетена от присъстващите и в очите на много от тях се появиха сълзи от трогателност.

Кандидатът за градоначалник на общината доц. Милен Михов заяви с гордост пред хората, че с такъв екип могат да се постигнат големи резултати. Проблемите и нуждите, за които говориха хората, бяха свързани с газифициране на селото, адекватно решение за използване на минералната вода като богат природен ресурс, ремонт на улиците, засегнати от наводнения в селото и др.

Доц. Михов се ангажира отговорно да съдейства за решаване на няколко от поставените проблеми на ресенчани: реализирането на проект по програма ПУДООС към Министерството на екологията през 2020г. да бъде изградена площадка в ДГ „Вяра, Надежда и Любов“; отпускане на средства за вътрешен ремонт на ОУ „Христо Ботев“, в което се обучават около 100 деца; осигуряване на собствена сграда за кметството на с. Ресен, което единствено в общината няма такава и това създава големи затруднения на по-възрастните хора при ползване на административните услуги; със съдействието на Министерството на отбраната реализиране на проект за ремонт на паметник на „Опълчението“ в центъра на Ресен.

В края на срещата всички получиха като подарък специална картичка с подпис от доц. Милен Михов, чиято кандидатура за кмет в бюлетината е под номер 34.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново