В пет секции ще могат да гласуват хората с увреждания в Г. Оряховица

Публикувано на чт, 28 сеп. 2023
69 четения

Пет секции са определени за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването в Г. Оряховица за предстоящите избори за общински съветници и за кметове на 29 октомври. Това са секция № 4 в Клуба на пенсионера на ул. “Вичо Грънчаров” 19; секция № 5 в СУ “Георги Измирлиев”; секция № 14 в Клуба на инвалида на ул. “Патриарх Евтимий” № 4; секция № 16 във фоайето на Дирекция “Социално подпомагане” и секция № 25 в Туристическия информационен център в сградата на Общината. Всяка от посочените избирателни секции разполага с достъпно място за паркиране на автомобили на избиратели с увреждания.
Заявки за помощ в деня на изборите за хората с увредено зрение или със затруднения в придвижването могат да се правят на телефон 0618/22150, както и в сградата на Общината от 29 октомври.
До 14 октомври включително избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят правото си на глас в изборното помещение, могат да заявят желанието си да гласуват с подвижна избирателна кутия в деня на вота. Заявлението трябва да е саморъчно написано и може да бъде подадено чрез писмо, факс или от упълномощено лице, както и в електронна форма, по постоянния или настоящия адрес на избирателя, когато е направено искане за вписване в избирателния списък по настоящ адрес.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново