Увеличават парите за наградите „Трети март” и „Св. Патриарх Евтимий”

Публикувано на вт, 22 ян. 2019
151 четения

Да бъде увеличен паричният размер на наградите „Трети март“ и „Св. Патриарх Евтимий“ предлага Община Велико Търново. Предложението е внесено за обсъжане в комисиите към Общинския съвет и предстои да бъде гласувано на първата сесия за тази година.

С готвените промени двойно ще бъдат увеличени паричните премии, съпровождащи наградите „Учител на годината” и „Колектив на годината” в системата на предучилищното и училищно образование, които са в основата на приза „Св. Патриарх Евтимий”. До сега носителите на отличията получаваха грамота, плакет и 500 лв. Предложението е паричната сума да стане 1000 лв.

Солиден ще бъде паричният стимул при наградата „Трети март”, която се връчва ежегодно на специализант отличник от Националния военен университет „Васил Левски”. Досега призът бе в размер на 3000 евро, а предложението е да стане в левовата равностойност на 5000 евро. Така премията за възпитаниците на НВУ ще се изравни с тази, която получават носителите на Академичната наградата на Община Велико Търново. Отличието е за най-изявен студент от ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” и се присъжда по повод студентския празник 8 декември.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново