Учат младежи от ДПС как да бъдат добри общински съветници и кметове

Публикувано на пт, 12 Юли 2019
903 четения

Представители на младежката структура на ДПС от цялата страна сe събраха във В. Търново, за да вземат участие в Лятната академия за либерални политики, която партията организира. 40 са участниците във форума, като четирима от тях от областта.
Младите хора са предимно студенти. “Идеята е всички те, заедно по интерактивни методи, подплатени с теоретични умения и знания, да получат знания за участие в политическите и обществени процеси в страната. Благодарение на тези обучения успяваме да им дадем добър стимул за участие в политиката, защото в последно време именно младежите са най-слабо ангажирани и интересуващи се от това какво се случва около нас. ДПС изключително много държи и залага на младите членове на партията, затова поне 3-4 пъти в годината правим такива обучения. България има нужда от активни млади хора”, заяви Синан Пехливанов, който е член на централното ръководство на МДПС.
Във връзка с идващите местни избори участници в лятната академия ще научат какви качества трябва да притежава един политик на различните нива, с какво ще се занимава един представител на местно или национално ниво. Лектори и обучители ще са политици, социолози, представители на местната власт, народни представители и евродепутати, сред които са ген. Симеон Симеонов и Илхан Кючюк.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново