Университетският преподавател Станислава Стоянова: Спирането на магистралите в Северна България обрича Свищов и региона

Публикувано на вт, 15 юни 2021
3355 четения

Видяхме, че само за два месеца спряха всички големи проекти – и магистралата Русе – Велико Търново, и „Хемус“. А те са особено важни за развитието на Свищов. Планираният пряк път няма как да се случи, ако големите транспортни коридори не бъдат направени. Това заяви университетският преподавател Станислава Стоянова, която е кандидат за народен представител от Коалиция ГЕРБ-СДС.

Инфраструктурата е предпоставка за развитие на целия регион от Велико Търново до Свищов, за инвестиции и създаване на благоприятна бизнес среда. Сегашният хаос в сектора отблъсква инвеститорите, каза областният лидер на ГЕРБ и кмет на В. Търново Даниел Панов.

Само при управлението на ГЕРБ законодателна и изпълнителна власт са работили в синхрон за интересите на Свищов. Местната власт, без правителство, което да работи в интерес на всички общини, без значение политическата принадлежност на кметовете, не може да работи с добри темпове. Единствено партията на Борисов доказа, че може да поема отговорност и да изпълнява поетите ангажименти, каза още Станислава Стоянова. Депутатът от 44 то Народно събрание припомни, че правителството на Борисов отпусна 2 милиона лева, благодарение на които Стопанската Академия в Свищов излезе от кризата. Според Стоянова реформите в средното и висше образование трябва да продължат с още по-силни темпове.

Длъжни сме да продължим с развитие на пазара на социалните услуги. В тази сфера, както и във всички останали е необходима устойчивост, нарастване на финансирането, за да може да достигнем до всеки човек, да видим проблема му и да търсим най-добрите и адекватни за него решения. Това може да стане само при стабилно правителство, което познава проблемите на нашето ежедневие и има ясни и изпълними цели в секторната политика. Такова правителство  може да бъде съставено само при убедителна победа на ГЕРБ-СДС, заяви социалният експерт и кандидат за народен представител от листата с номер 5, Росица Димитрова.

 

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново