Цветан Цветанов ще е водач на листата на “Републиканци за България” в областта

Публикувано на вт, 16 февр. 2021
3882 четения

Лидерът на „Републиканци за България” Цветан Цветанов ще е водач на листата за Великотърновски избирателен район на предстоящите парламентарни избори. Това обяви самият той при откриването на офиса на политическата партия в старата столица. И увери, че листата на партията вече е готова и кандидатите за парламента от региона ще бъдат млади и успешни хора.

„За времето, в което активно се занимавах с политика – от 2009 до средата на 2017 г., винаги съм бил народен представител от Великотърновски избирателен район. През годините съм се старал да решавам проблемите, поставяни на срещите ми с гражданите по време на приемните в  общините в областта. Спомням си и за инициативата, която направихме за организирането на регионална среща, за да се промени трасето на АМ „Хемус“, защото първоначалният вариант беше да е на повече от 30 км от В. Търново. След дискусиите и редица инициативи успяхме да променим това и трасето на магистралата да преминава на 13 км от В. Търново“, заяви в началото Цветан Цветанов. Той подчерта, че Великотърновския регион винаги е представлявал особен интерес за него, тъй като е получил доверието на гражданите и през годините се е стремял да бъде близо до тях.

Цветан Цветанов заяви, че целите на „Републиканци за България“ е да бъдат алтернатива на сегашното статукво. „За голямо съжаление това, което наблюдавам в някои региони, по-специално смесените, виждам симбиозата между ДПС и ГЕРБ. Подобна симбиоза през последната година и половина е обхванала и Великотърновска област, имам предвид най-вече хора от бизнеса”, каза още Цветанов. Той представи областния координатор на партията Николай Драков. Сред успешните великотърновци е и Иван Станев, който е част от екипа, работещ върху концепцията за електронно управление. Друго лице на партията е Стефан Дойкин, излязъл от Великотърновска област и завършил в Манчестър, а след това Лондонското училище по икономика и политика. Работил е като финансов съветник към Европейската комисия, консултант към Световната банка и настоящ финансов консултант в областта на алтернативните инвестиции. По думите на Цветанов ще заложат именно на младите и активни хора, които са успели да се реализират в професионален план.

„Когато искаме да правим национална политика и да имаме системен политически проект, той трябва да бъде със здрава основа. Смятам, че това, което полагаме като начало е такова и ще бъде успешно в дългосрочен план“, подчерта Цветан Цветанов. Той посочи, че някои  симпатизанти на партията са получили „препоръки“ от лица от ръководството на ГЕРБ и отправи питане дали са водени подобни разговори с хора, заявили  желанието си за промяна.

В предстоящата кампания партията ще заложи основно на социалните мрежи и регионалните медии, за да достигнат техните идеи до хората. Вече е започнало онлайн представянето на секторните политики –  „Правосъдие“ и „Земеделие“, а до дни ще бъде обявена и концепцията „Е-управление“.

От “Републиканци за България” заявиха, че подкрепят гласуването по пощата, което според тях е приложено успешно в съседна Румъния и над 40 % от живеещите извън страната са упражнили правото си на глас. В същото време над два милиона българи, живеещи в чужбина, няма да могат да гласуват и да упражнят конституционните си права. „Управляващите се страхуват от тях, защото не могат да бъдат купени и са финансово независими. Държавата има спешна нужда от реформи, защото най-тежкото тепърва предстои. Целият свят е изправен пред пандемията, но за разлика от много други държави, дори в съседните Гърция и Македония, правят много повече за бизнеса отколкото тук“, заяви зам.-председателят на партията Павел Вълнев.

Партийният офис на „Републиканци за България“ се намира на ул.“Марно поле“ 9.

Весела БАЙЧЕВА

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново