Цветан Цветанов: БСП ще намери елегантен начин да се върне в парламента

Публикувано на сб, 9 Мар. 2019
190 четения

Ако гледаме условията, които постави Корнелия Нинова, за да се върне в парламента – то не би следвало да видим народните представители от БСП обратно на работните им места до европейските избори, коментира във В. Търново зам.-председател на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. „В БСП обаче има много вътрешно напрежение вследствие на едноличните решения на Корнелия Нинова както за напускането на Народното събрание, така и за цялостната подмяна на квотата в ЦИК, което е ясен знак, че тук става дума за разчистване на сметки. Ето защо аз очаквам Нинова и БСП да потърсят нов авариен изход от ситуацията, след като веднъж не се възползваха от предоставената от президента им Румен Радев възможност”, заяви Цветанов. По думите опозицията има своята сила и може да бъде чута, ако участва активно в парламентарния живот,
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пристигна в старата столица, за да открие осмата политическа академия  на ЖениГЕРБ „България с хоризонт Европа 2023“. В рамките на форума той изнесе лекция на тема „Европа през призмата на предстоящите избори“.

Гост-лектори на осмата политическа академия на Жени ГЕРБ са още министърът на културата Боил Банов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, земеделският министър Румен Порожанов, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, Ева Майдел, Андрей Ковачев, Владимир Уручев и Емил Радев, ръководителят на Бюрото на Фондация „Конрад Аденауер“ в София Торстен Гайслер, политологът Антон Тодоров, социалният антрополог Харалан Александров, доц. Велина Тодорова от Комитета на ООН по правата на детето и председателят на УС на Съвет на жените в бизнеса в България Боряна Манолова. Лекция на тема „Предизвикателства пред Европа в цифровизиращия се свят“ ще изнесе пред участниците във форума и европейският комисар по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново