ЦИК изтегли жребия за номерата на партиите в бюлетината

Публикувано на ср, 10 Апр. 2013
309 четения

Представители на ЦИК изтеглиха жребия за номерата на бюлетините, с които регистрираните партии и коалиции ще се явят на изборите на 12 май. Във вота ще участват 38 партии и 8 коалиции. Това означава, че интегралната бюлетина може да достигне дължина от близо метър. При такъв размер ще се наложи тя да бъде сгъвана на четири.
ГЕРБ ще се яви в изборите с бюлетина номер 15, а Коалиция за България – с номер 5. 14 е номерът на “Атака”, а 40 е за ДПС. “Движение България за гражданите” получи 33-и номер, докато жребият отреди номер 27 за коалицията ДСБ и Български демократически форум. Номер 10 в бюлетината е за СДС, а 17 е за РЗС.Първи номер се падна на партия “Нова алтернатива” с лидер бившият военен министър Николай Цонев. Под номер 36 е коалиция от партии “Горда България” на Слави Бинев, а под номер 16 – “Синьо единство” на Надежда Нейнски, която обаче обяви, че няма да се яви на изборите заради проваленото обединение с ДСБ.
Последният, символичен номер – 45, получи партия “Съюз на комунистите в България”.
На 11 април изтича срокът, в който граждани с трайни увреждания, удостоверени с документ от ТЕЛК, могат да подадат заявления за гласуване в домовете си с подвижна урна. Заявленията са по образец – Приложение № 24 от изборните книжа и се подават до общинската администрация. Образци и повече информация може да бъде намерена в интернет на адрес
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново