Целта на ГЕРБ отново е да има най-много съветници в местния парламент

Публикувано на вт, 26 сеп. 2023
617 четения

ГЕРБ регистрира листа с 37 кандидати за общински съветници във В. Търново. Водач на листата е кандидатът за кмет Даниел Панов, който ще се бори за четвърти мандат. Той е председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България. Завършил е „Машинно инженерство“ във Висшето военно общовойсково училище „Васил Левски“ и „Публична администрация“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Има докторска степен по защита от бедствия и аварии в НВУ „Васил Левски“.
На второ място в листата е Венцислав Спирдонов, който в продължение на два мандата беше председател на Общинския съвет. Той е историк и юрист, председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България. Трети в листата е Росен Иванов, който е юрист и зам.-председател на местния парламент. Следват д-р Валентин Точков, началник на Детско отделение в областна болница, Деян Хаджийски, Мирослав Трифонов, Георги Марков, Георги Недев и на десето място е хирургът д-р Николен Стойнов.
Останалите кандидати в листата са арх. Драгомир Йосифов, Христо Стоев, Тодор Тодоров, д-р Даниела Андреева, Желю Желев, Атанас Парушев, д-р Емил Кьорчев, Нейко Генчев, Красимир Йорданов, Мариян Арабаджиев, Камен Илиев, Дончо Досев, Константин Саралиев, Антоанета Селенска, Йордан Цветанов, проф. Светослав Косев, Димитър Даскалов, Владимир Николов и Петко Павлов. Следват Снежина Михова, Грета Георгиева, Валентин Къндев, Николай Колев, доц. Христина Христова, Иван Митев, Десислава Иванова и Полина Цонкова.
„Влизаме с кандидати за съветници, които са юристи, лекари, икономисти, финансисти, преподаватели и общественици“, заяви Даниел Панов. Той припомни трудностите през изминалия мандат – икономическата и политическа криза, забавянето на мерките по Плана за възстновяване и устойчивост, високата инфлация и др. „В община В. Търново нито един проект не е спрял и не е забавен въпреки трудната обстановка. Надявам се всичко това да приключи до края на годината с успешното завършване на проектите. Искам да кажа на останалите кандидати за кметове от другите партии, че идват в една финансово стабилна община“, заяви Даниел Панов. Той представи и някои от акцентите в управленската програма за В. Търново, която включва ремонт и смяна на ВиК мрежата по ул. „Никола Габровски“, като към момента се изготвя предпроектно проучване. Предвижда се също изграждане на парк на бившата циркова площадка с водни огледала и детски площадки. Сред приоритетите на ГЕРБ са нова концепция за градския транспорт, ремонт на улици и общински пътища, както и изграждането на Северния пътен възел.
В община В. Търново ГЕРБ има кандидати за кметове в 19 населени места и ще подкрепи настоящите кметове на Беляковец, Присово и Ново село.
В областта ГЕРБ има свои кандидати във всички общини с изключение на Полски Тръмбеш. За Г. Оряховица е инж. Добромир Добрев, за Елена е инж. Дилян Млъзев, в Свищов – Генчо Генчев, Сухиндол – Димитър Гърбов, Златарица – Стефан Бранзелов, Павликени – Венцислав Георгиев, в Лясковец – Антонио Кръстев. В Стражица от партията застават зад сегашния кмет Йордан Цонев.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново