Тренировка за действия по време на бедствия се проведе в Сухиндол

Публикувано на чт, 22 Авг. 2019
261 четения

Областният управител проф. д-р Любомира Попова присъства на тренировка на щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия в община Сухиндол. Учението се проведе в близост до язовир “Александър Стамболийски”. Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия беше свикан в сградата на Общината, за да се даде ход на учението.

Как работят в кризисна ситуация демонстрираха служителите от  Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, водени от директорът на службата комисар Красимир Кръстев, екип на Районното управление на полицията, доброволното формирование на община Сухиндол, Център за спешна медицинска помощ и други отговорни институции.

Ръководител на учението беше кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев. Тренировката започна с гасене на пожар в местността „Мъгъра” в землището на с. Горско Косово. Доброволното формирование, което действа в общината, заедно с огнеборците потушиха пламъците и предпазиха близките къщи от опасността пожарът да се прехвърли върху тях. По-късно беше получен сигнал за паднал човек от борда на лодка в язовир “Александър Стамболийски”, вследствие на паднала мълния в района. Той беше спасен от екип водолази към РДПБЗН.

Тренировката завърши с анализ на действията, които бяха обсъдени в заседателната зала на Община Сухиндол.

Областна администрация – Велико Търново

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново