Тестват първия електробус във В. Търново през пролетта

Публикувано на ср, 5 Февр. 2020
717 четения

Първият тест драйв на един от новите електробуси, които предстои да закупи Община Велико Търново, ще бъде направен през пролетта. Целта е да бъде пуснат по линията, която ще обслужва, за да се изпробват възможностите на новото екологично возило. Началната точка на туристическата линия е буферният паркинг на Сержантското училище, а крайната спирка е в другия край на града, където е гара Трапезица.
В понеделник официално беше избрана фирмата, която ще достави трите електробуса. Това е консорциум “Екселор – Алфа”, в който участват “Екселор Холдинг Груп” ЕООД и китайският им партньор “Jiangsu Alfa Bus Co.” Ltd. Обществената поръчка беше възложена от общинското дружество “Организация на движението, паркинги и гаражи” като партньор на Общината. Предложената от консорциума обща цена за изпълнение е в размер на 1 627 467 лева без Данък добавена стойност, а максималният срок за доставка на електробусите е до 210 календарни дни.
Българското дружество ще отговаря за подготовката на офертното предложение, издаването на тръжни гаранции, счетоводството и дейностите по доставка, поддръжка и сервизиране в периода на гаранцията. От своя страна китайската компания е ангажирана с производството, доставката и пускането в експлоатация на трите градски автобуса, чиито капацитет ще е от 50 до 60 пътници (общо стоящи и седнали).
“Екселор Холдинг Груп” ЕООД е компания, изпълняваща проекти за доставка на широка гама от специализирана техника и транспортни средства, а “Jiangsu Alfa Bus Co.” Ltd. е един от лидерите в производството на електробуси.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново