Свищовските каратисти с четири медала от студентското първенство

Публикувано на чт, 22 Ное. 2012
154 четения

Възпитаници на Стопанска академия “Димитър А. Ценов” завоюваха четири отличия от държавното студентско първенство по карате. В надпреварата, организирана от Асоциацията за университетски спортове “Академик”, се включиха над 40 състезатели от седем висши учебни заведения.
Пламен Диков стана шампион в дисциплината “кумите” в категория до 60 кг. Пламен е национален състезател, включен е в състава на националния отбор и ще представлява България на световното първенство по карате в Париж, което започва на 24 ноември. С два бронзови медала се завърна Цветомир Димитров. Той зае трето място на “кумите” до 84 кг и на “ката”. Бронзово отличие на “ката” взе Верони Маринов.
“И тримата студенти са активни състезатели, които за пореден път представят Стопанска академия в национална проява и отново заемат призови места”, коментира техният треньор и ръководител сенсей Марин Маринов.
В тазгодишното държавно студентско първенство по кик бокс неговите възпитаници завоюваха пет медала – два златни, един сребърен и два бронзови.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново