Свищовлии искат референдум за отзоваване на депутати

Публикувано на ср, 26 Мар. 2014
233 четения

Основно частни сигнали подадоха хора от община Полски Тръмбеш по време на изнесената приемна на депутатите от ГЕРБ Евгени Стоев и Мирослав Петков. С депутатите бе и земеделският експерт Йорданка Стефанова, от чиито съвети се възползваха десетки производители. Разрешаването на голяма част от проблемите бе задействано с помощта на д-р Емил Енчев, председател на местния ОбС. Да настояват с всички възможни средства за въвеждане на задължително гласуване, поискаха още от депутатите и жители на Полски Тръмбеш. Според тях само така могат да бъдат преодолени купените гласове.
Кога ще се проведе референдумът по изборните въпроси, поискан от президента и с гражданска подписка, питаха в Свищов. Стоев и Петков изказаха опасения, че управляващите умишлено ще бавят проверката на подписите, за да се проведе националното допитване през летните месеци, когато активността е по-ниска.
Хората поискаха и референдум по въпроса за отзоваване на депутати. Според тях не е морално влезлите с листата на политическа сила впоследствие да се обявяват за независими и така да остават в парламента.

За обединение на всички европейски десни партии у нас призоваха младежи. Други се интересуваха от начините за преодоляване на сивата икономика, предстоящите евроизбори, дейността на ЦИК и др. Законодателни промени, признаващи правото на самоотбрана при нападение в дома, искат възрастни хора.

В. КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново