Свищов спечели проект за 4,8 млн. лв. за градската среда

Публикувано на чт, 9 май 2013
294 четения

Изкуствено езеро, градинки в междублоковите пространства, спортни площадки, велоалея и обществени паркинги ще бъдат направени в Свищов. Общината получи одобрение на проекта си за обновяване и модернизиране на градската среда. Финансирането от Брюксел е за 4 839 797 лева по ОП “Регионално развитие”.
Целта ни е да преобразим облика на Свищов, но не само в централната градска част, а да обърнем внимание на всички площади и райони на града, коментира заместник-кметът Виктор Майсторов.
По проекта се залага да бъдат изградени и възстановени зони за обществен отдих като паркове, зелени площи, детски площадки. Ще бъдат поставени пейки и беседки. Ще се възстановят чешми, фонтани, статуи. Ще бъдат направени нови естетически композиции с характера на скулптури и пластики. Предвижда се възстановяване на водни площи, нови поливни системи за парковете. Ще се ремонтират обществени тоалетни. Ще бъдат направени подходи за инвалиди.
По проекта се предвижда и ремонт на улици с изграждане на обществени паркинги встрани от главните транспортни артерии в Свищов, като и да се монтира енергоспестяващо улично осветление. Проектът е за 24 месеца. Предстои подписването на договора и възлагането на обществените поръчки.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново