Стражица и Лясковец са готови за изборна победа на “Коалиция за България”

Публикувано на чт, 9 май 2013
190 четения

С хляб и сол и аплодисменти бяха посрещнати кандидатите на “Коалиция за България”.

С хляб и сол и в приповдигната обстановка започнаха срещите на кандидатите за депутати от листата на “Коалиция за България” за 4 МИР Велико Търново в Стражица и Лясковец. Бабите от пенсионерския клуб на Стражица ги приветстваха с авторска песен за красивия си град. Искрени овации огласиха спортната зала в Стражица, когато пред пълните трибуни застанаха кандидатите за народни представители. Водачът на листата Мариана Бояджиева представи останалите, като започна с представителя на Стражица – Илиан Маринов, който е председател на ОбС на Стражица и е най-младият такъв в страната.
“Това са последните дни от нашата кампания. Тук чухме вашите мнения и предложения и това е изключително полезно за нас и за вас, защото до последния момент нашата предизборна платформа бе отворена. Тази вечер сме тук, цялата листа на “Коалиция за България”. Нашата цел и кауза е да спечелим тези избори, но не просто за да участва БСП и “Коалиция за България” във властта, а за да може да спрем ГЕРБ, да не допуснем следващо управление на ГЕРБ”, призова Мариана Бояджиева. Тя определи годините от управлението на ГЕРБ като компрометиращи държавата не само в очите на българските граждани, а в ЕС. “Въпросът с подслушванията не само накърни демократичните устои на държавата ни, но ни изложи и пред цяла Европа. След разпита на Бойко Борисов, който беше наречен разговор в прокуратурата, разбираме, че Комисията по правосъдие и вътрешен ред в Европейския парламент ще се занимава с въпроса с подслушванията. Наш опонент във Великотърновски район е Цветан Цветанов. И ние питаме непрекъснато, седмици наред: Кой ще понесе морална и политическа отговорност за тези подслушвания?”, попита за пореден път водачът на листата на “Коалиция за България” Мариана Бояджиева.
След нея говори представителят на гражданската квота и втори в листата на “Коалиция за България” Петър Кънев. “Това, което е в България, е най-ниското ниво на стандарт на живот. Ние винаги сме били с най-ниски доходи в Европа, но никога не е имало такава голяма ножица между бедни и богати. Аз добре знам, че след като вие сте тук тази вечер, вие ще гласувате за нас. Проблемът е във всички останали, които са отчаяни, защото кризата не е вече само политическа, тя не е и икономическа. Това е криза на доверието в политиците, партиите, движенията, платформите. Ще минат много хора и много неща ще ви обещаят. Повярвайте ми, единствената сила, която може да спре това нещо, наречено ГЕРБ е БСП. Трябва да се спре, защото един човек като Симеон Дянков, един счетоводител, когото докараха от Америка, успя за три и половина години да разсипе онова, което няколко правителства бяха направили. Понякога ме питат, защо не кажеш нещо за Бойко Борисов, той му е началник? Имаше един стар каубойски филм, в който един надпис над пианото гласеше – “Не стреляйте по пианиста, той толкова може”. Бойко не разбира от тия неща. Той остави Симеон да прави каквото си иска. Бойко е завършил пожарникарската школа в Симеоново, това е. Не можете да искате от него макроикономика да прави. Но той трябваше да създаде екип от специалисти и да го ръководи.”
Изключително развълнувано Илиян Маринов поздрави присъстващите с “Христос Возкресе” и продължи. “Днес сме се събрали за нещо много важно. На 12 май предстоят предсрочни парламентарни избори. Тези избори станаха предсрочни, защото през февруари българският народ се надигна, надигна се и каза – стига толкова геноцид върху нас. Четири години замразени доходи, четири години толериране на монополите и частни картели. През тези 4 години управляващите от ГЕРБ си позволиха да настройват групи хора една срещу друга. Те настройваха млади срещу стари, полицаи срещу лекари, учители срещу университетски преподаватели, университетските преподаватели срещу Българската академия на науките. В момента БАН е с бюджет 57 млн. лева, а за подслушване в държавата се дават 100 млн. лева. Опростачи се държавата, скъпи дами и господа!”
На площада в Лясковец се извиха кръшни хора, преди да започне срещата на листата на “Коалиция за България” с лясковчани. Над 400 човека бяха дошли, за да чуят и видят кандидатите за народни представители. Красива и силно впечатляваща сцена бе построена пред читалището, която се огласяваше с любими български песни. На нея се качиха всички кандидати за народни избраници, заедно с кмета на Павликени Емануил Манолов и Емилия Жилиева, председател на Общинския съвет на БСП – Лясковец. От лясковска община също имат сериозно представителство в листата на “Коалиция за България” и това е кметът на Джулюница – Тодор Тодоров. Той разгроми управлението на ГЕРБ, което определи като бедствие и епидемия за народа. “Управлението на държавата при ГЕРБ е от двама човека – единият е мутра, който се прави на милиционер, а дясната му ръка е милиционер-физкултурник, който се прави на мутра.”
И на двете места събралите се поздравиха рожденичката Мариана Бояджиева с песен и много цветя.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново