Стартира онлайн конкурс за млади предприемачи „Имам бизнес идея!“

Публикувано на пн, 15 Апр. 2019
96 четения

Oнлайн конкурс за млади предприемачи под надслов „Имам бизнес идея!“ организира  Областен информационен център – В. Търново. Той ще се проведе от 15 април до 23 май. В инициативата могат да се включат младежи и ученици на възраст от 14 до 18 г. от всички училища в областта. Онлайн конкурсът ще се проведе във Facebook съгласно регламент, като за участие е необходимо да се попълни декларация за участие и до 12 май към специално създадено FB събитие в социалната мрежа да се изпрати видеоклип, като съобщение в Мessenger. Един участник може да участва само веднъж, с публикуването на един видеоклип с продължителност до 2 минути.

От 13 май видеоклиповете ще станат публични във Facebook и ще започне гласуването за тях, чрез събиране на харесвания (лайкове), като ще се отчитат само реални гласове на клипа в събитието. Харесванията, получени на страници, различни от тази на събитието, няма да бъдат отчетени. На 23 май гласуването ще бъде прекратено и след преброяване на гласовете ще се обявят 10-те финалиста, от които първите двамата ще са победители. Окончателните резултати за региона ще бъдат обявени в края на май на Facebook страницата на Областен информационен център – В. Търново, в създаденото за конкурса събитие „Имам бизнес идея!“, както и в Единния информационен портал за ЕСИФ www.eufunds.bg.

В срок до 28 май екипът на Областният информационен център ще се свърже с победителите, като първите 10 участника от Великотърновска област, събрали най-много харесвания (лайкове) ще получат като награда спийкъри. Двамата първи участници с най-голям брой харесвания ще бъдат наградени с пътуване до София и посещение в „София Тех Парк“, където ще участват в специално организирано събитие и среща с официални лица и представители на бизнеса. Самото събитие е предвидено да се състои на 1 юни.

Онлайн конкурсът „Имам бизнес идея!“ се организира от дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерски съвет и е инициатива на мрежата от 27 Областни информационни центрове в страната. Проявата се явява и част от ежегодната инициатива на Европейската комисия „Европа в моя регион“ 2019 г.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново