Стартира национален конкурс за младежки проекти по новите оперативни програми

Публикувано на чт, 27 Мар. 2014
191 четения

Започна националният конкурс за младежки проекти под надслов “Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти”. Проявата е под патронажа на зам.-премиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова. Конкурсът продължава до юни т.г. Инициативата е на мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на кохезионната политика на ЕС в България. Кампанията е насочена към младежи на възраст от 17 до 21 г. и има за цел да ги запознае с оперативните програми за новия програмен период 2014-2020 г. и с основните правила и процедури при подготовка на проект, финансиран с евросредства, съобщи Светослав Стефанов от ОИЦ във Велико Търново.
Конкурсът се провежда в регионален и в национален кръг. Според регламента всеки участник трябва да подготви само едно проектно предложение по една от седемте оперативни програми: “Транспорт и транспортна инфраструктура”, “Околна среда”, “Региони в растеж”, “Иновации и конкурентоспособност”, “Развитие на човешките ресурси”, “Наука и образование за интелигентен растеж” и “Добро управление”. Предложенията от участниците от Великотърновска област се изпращат по електронната поща на ОИЦ в старата столица: oic.vt@eufunds.bg. Предложенията се приемат до 17 часа на 26 май 2014 г. Оценката от регионалния кръг на конкурса ще бъде направена от 27 май до 13 юни 2014 г. Отличените проекти на всички първи места от регионално ниво ще участват в националния кръг на инициативата, който ще се проведе от 16 до 27 юни 2014 г. Награждаването от националния кръг ще е на 30 юни 2014 г. в София. Победителите в регионалния кръг ще получат по един електронен четец за книги, а голямата награда за отличения проект на национално ниво е смартфон.
До 24 април Областен информационен център ще проведе информационни срещи за разясняване на изискванията за участие в конкурса и с ученици от средните училища и студенти от ВТУ “Св. св. Кирил и Методий. Повече информация и подробности за конкурса са публикувани на: http://eufunds.bg/bg/page/1024/.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново