Станислав Недков-Стъки проведе вълнуваща среща в Ново село

Публикувано на вт, 7 май 2013
816 четения

В празничните дни кандидатите за народни представители на коалиция “ГОРДа България” празнуваха заедно с жителите на Полски Тръмбеш, Павликени и селата Горско Ново село и Пушево. Изключително вълнуваща бе срещата на водача на листата на коалицията Станислав Недков-Стъки с жителите на Ново село по случай техния празник. В читалище “Наука” беше излъчен филм за посещението на местния хор за обработен фолклор в Европейския парламент в Страсбург. Певиците изнесоха концерт там преди 20 дни по покана на евродепутата и председател на Коалиция “ГОРДа България” Слави Бинев. Развълнуваните баби изказаха своите прекрасни впечатления и човешкото отношение към тях на Бинев.
По време на посещението си в Ново село Станислав Недков-Стъки не пропусна да се пребори с яйца и с неговите приятели от местния дом за деца. На тях той разказа за многото битки, които е водил в спорта, и не пропусна да обясни, че за да успее човек, трябва много да се труди и да вярва в своята победа.
Кандидатите за народни представители на Коалиция “ГОРДа България”, сред които проф. Лъчезар Андреев и Даниел Панев, който е жител на селото, поднесоха цветя на паметника Матей Преображенски – Миткалото, един от най-близките съратници на Апостола. Прекланяме се пред този горд българин, заяви Станислав Недков-Стъки.
Празникът завърши с аудио-визуалния спектакъл “Когато храмът проговори – приказка за светлината на духа”, с който местната църквата “Св. Николай” оживява по невероятен начин. “Кметът на Ново село ми обясни, че спектакълът е направен с много малко средства. Отлични резултати могат да се постигнат и с малко пари, важно е да има желание, за разлика от някой спорни проекти на община Велико Търново, глътнали милиони, но не са с толкова голям ефект”, коментира водачът на листата Коалиция “ГОРДа България” Станислав Недков-Стъки.
Тържествата в Ново село завършиха с пищна заря, голямо българско хоро на площада и с пожелание скоро да заживеем в една “ГОРДа България”, пътят към нея е номер 36.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново