Сред няколко успели търновци БСП избира своя кандидат за кмет

Публикувано на пн, 19 Авг. 2019
2328 четения

Народният представител Весела Лечева най-вероятно ще е кандидатът за кмет на Велико Търново от БСП. Поне това сочат нагласите сред членовете на партията към този момент. Редовите социалисти я харесват заради успехите в спорта, както и затова, че тя винаги е сред тях, интересува се живо от проблемите им и търси решение за тях в Народното събрание. Самата Лечева до този момент не е давала конкретен отговор на въпроса би ли оставила парламента, за да стане градоначалник.
Според източници на “Янтра ДНЕС” социалистите са водили разговори с бившия си съпартиец Николай Илчев с предложение той да бъде издигнат за кмет от БСП и от АБВ, но те не са довели до конкретен резултат. Сред останалите спрягани имена са бившият шеф на НАП Христо Костадинов, директорът на Регионалния исторически музей д-р Иван Църов, бившият народен представител Марияна Бояджиева, историкът от ВТУ проф. Петко Петков и др.
Кой ще е кандидатът на БСП за кметския стол ще стане ясно едва в началото на септември, когато ще се проведе общинската конференция на местната структура, която ще вземе окончателното решение.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново