Спряха продажбата на Интерхотела

Публикувано на пн, 10 Ное. 2014
1158 четения

Един ден, след като частният съдебен изпълнител Виктор Георгиев обяви за продажба срещу 7,5 млн. лв. “Интерхотел Велико Търново”, търгът беше отменен от неговия помощник Васил Колев.
Причината е, че собственикът на хотела – ловешката фирма “Генимекс ойл”, плати дълга си от тридесетина хиляди лева. За тях бяха последните два запора, наложени с изпълнителни листи на районните съдилища във Велико Търново и Плевен, заради които хотелът беше изкаран на тезгяха за един ден.
В писмо до медиите собственикът на хотела Георги Георгиев не отрича, че хотелът всъщност е на “Корпоративна търговска банка”, където е заложен преди 4 години за 19 558 300 лева. Тогава започна и набързо спря разширението на хотела с нова част с апартаменти под наем. От години те стоят на фаза изкоп.
Инвестиционният план на Интерхотела за следващата година включва реновация на СПА центъра и басейна и изграждане на новата част с апартхотели, посочва в писмото си Георги Георгиев. “В “Интерхотел Велико Търново” са вложени значителни инвестиции, той няма да бъде продаван и ще продължава и занапред да работи като един от емблематичните хотели в старата столица”, посочва собственикът Георги Георгиев.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново