Спират парите на фирмите при гафове с ремонта в Стария град

Публикувано на пт, 31 май 2019
1227 четения

Всички обекти, ремонтирани по мащабния проект за 11 млн. лв. във В. Търново, ще бъдат приети след отстраняване на нередностите. Това увери от трибуната на Общинския съвет кметът Даниел Панов по повод питане за качеството на извършените ремонти в Старата част. То бе направено от общинския съветник от БСП Валерия Дончева след сигнали за проблеми на Самоводската чаршия, подадени от граждани, живеещи в района. Част от посочените нередности са свързани с т.нар. отводнителни фуги и ремонта на стълбите около площада. Валерия Дончева показа на колегите си от местния парламент снимки на различни части в Стария град, онагледяващи резултатите от извършените ремонтни дейности. На тях се виждат разлепени каменни плочи, изронена мазилка и други гафове. Според нея има разлика в качеството на работа на различните фирми. След изказването си предостави снимковия материал, по който предстои да бъде направена проверка от страна на общинските експерти.
Кметът Даниел Панов посочи, че Общината получава всеки месец доклад за хода на строително-монтажните работи от фирмата, извършваща строителния надзор на обекта, както и декларации за съответствие на вложените материали. По думите му в тях не се съдържат данни за нарушаване на строителните правила и норми, както и за несъответствие на използваните материали. Крайният срок за завършване на обектите е 17 юли т. г.
“Строително-монтажните дейности се очаква да приключат в срок. След като пристъпим към приемане на обектите, всички нередности трябва да бъдат отстранени от фирмите. Няма как да ги приемем в това състояние. В противен случай средствата, които са предвидени по безвъзмездната финансова помощ, няма да бъдат изплатени”, каза още Даниел Панов.
Фирмата изпълнител е задължена в продължение на 5 г. след приключване на проекта да отстранява всички нередности.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново