Социалистите стягат редиците за предсрочните избори наесен

Публикувано на чт, 19 юни 2014
467 четения

Социалистите се сбират на областен съвет на 23 юни, на който да направят анализ на резултатите от евроизборите по общини и да обсъдят мерките и мероприятията за предстоящите извънредни парламентарни избори тази есен. Продължаваме с укрепване на структурите и организацията на изборите, заяви областният председател на БСП Валентин Ламбев (на снимката).
В понеделник на общинския пленум той е поискал и получил доверието на търновските социалисти. Поисках кредит на доверие, защото трябваше да съм категорично наясно имам ли подкрепата да продължа да работя и го получих, заяви Ламбев.
На пленума е бил направен анализ и оценка на изборите, чиито резултати са определени като незадоволителни. Имахме заявка да разширим влиянието си, което очевидно не се случи. Незадоволителните резултати не са от грешки, допуснати на местно ниво, а по-скоро от национална политика, въпреки многото събития и срещи в общината и областта. Трябва да има олевяване в БСП не само в говоренето, но и в действията, посочи Валентин Ламбев.
По думите му социалистите се нуждаят от нов вид кампания като технология с повече прагматичност в действията, с поемането на конкретни ангажименти към избирателите, които в последствие да се изпълняват.
Резултатите от евроизборите категорично изискват предсрочни парламентарни избори, за да не се задълбочи политическата криза, коментира областният лидер на социалистите. Според Ламбев и трите дати за предстоящия парламентарен вот, излезли от Консултативния съвет при президента – 28 септември, 5 и 12 октомври, са подходящи за конструктивна предизборна кампания.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново