Сменят управителя на търновския клон на “Студентски столове и общежития” ЕАД

Публикувано на пн, 2 Дек. 2019
3083 четения

Ръководството на Студентския съвет на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” и председателите на домовите съвети на Блок 1, Блок 2 и Блок 3 изразиха категоричното си несъгласие с отстраняването на Иван Момински от поста управител на “Студентски столове и общежития” ЕАД – клон Велико Търново. Те излязоха с остра позиция срещу уволнението на Момински, който ръководи местната структура на дружеството от години. Студентите не крият притеснението си, че на мястото на досегашния шеф ще бъде назначен Иван Димов, кандидат за общински съветник в листата на ПП “ВМРО-БНД” на последните местни избори преди месец. На този етап официална информация за готвената рокада няма.
В писмото на Студентския съвет Момински е определен “като безупречен професионалист с дългогодишен опит, изпълняващ изключително компетентно, авторитетно и отговорно служебните си задължения”. Тези му качества са допринесли през последните 15 години търновският клон на ССО да се развива по възходяща линия. Доказателство за това безспорно е последният одит на финансовата комисия към Министерството на образованието и науката, според който ССО – клон В. Търново, постига най-висок резултат измежду всички 9 клона на институцията в страната. Проверката констатира отлични резултати и липса на нарушения.
Според ръководството на Студентски съвет на ВТУ отстраняването на Момински от позицията му не е породено от професионални съображения, а е взето в една от партийните централи на организация, добре известна в средите на Великотърновския университет, пряко представлявана от председателя на Съвета на директорите на ССО Петър Петров, на който са поверени активи от милиони левове, без да има икономическо образование и солиден трудов стаж.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново