След десетилетия чакане до Хотница и Русаля се пътува по нов асфалт

Публикувано на пн, 14 Окт. 2019
321 четения

Ремонтираното шосе между селата Самоводене, Хотница и Русаля значително повишава комфорта на пътуване и намалява риска от транспортни произшествия. Новият път  продължава е сред водещите теми, а хората са доволни, че при управлението на община Велико Търново от Даниел Панов най-накрая е намерено решение на въпроса, стоящ от десетилетия.

18-километровият участък е преасфалтиран и където е възможно – разширен. Предстои да бъдат изградени банкети и положена маркировка. Следващата година започва и ремонтът на пътя от Русаля към село Дичин, обясни Даниел Панов по време на срещите си хората от Хотница и Русаля.

Инвестицията в инфраструктурата е много важна за развитието на цялата община. Ремонтираният път е резултат от добрия диалог между Панов и държавните институции – регионалното министерство и Агенция „Пътна инфраструктура“.

Тъй като вече са ремонтирани читалища и са изградени детски площадки и паркове, през следващите 4 години средствата по програмата „Местни инициативи” да бъдат влагани в ремонт на улиците на селата „Местни инициативи“. Този ангажимент пое Панов, който е кандидат за трети мандат като кмет на община В. Търново. Той подчерта, че средства за пътната мрежа ще бъдат заложени и в инвестиционната програма на Община В. Търново, както е било във всяка от досегашните години.

В срещите участваха и кандидатите за общински съветници от силния отбор на ГЕРБ и СДС с номер 43 Венцислав Спирдонов, Росен Иванов, Деян Хаджийски, Георги Недев, Атанас Парушев, Жельо Желев, д-р Даниела Андреева, Мариян Арабаджиев, арх. Драгомир Йосифов и Иван Кънев.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново