Седем фирми кандидатстват за изработване на проект за кръговото кръстовище в Обединение

Публикувано на чт, 8 апр. 2021
1090 четения

Седем кандидати са подали документи по обявената обществена поръчка за изработване на технически проект за кръгово кръстовище в село Обединение. Това са “Джи М Инженеринг” ЕООД, “Инжконсултпроект” ООД, “Трафик Холдинг” ЕООД, “Пътпроект” ЕООД, “Виа-План” ЕООД, “Мажор 7” ЕООД и “Минерва – КЛ” ЕООД. Прогнозната стойност за изготвяне на техническия проект е в размер на 30 000 лв. без ДДС, като на 9 април се очаква да бъдат отворени ценовите оферти.
Мястото, където ще бъде изградено кръговото кръстовище, е едно от най-рисковите в областта и през годините са регистрирани десетки тежки катастрофи, включително и с жертви. Съоръжението ще бъде направено със средства на АПИ. Кръговото ще е при пресичането на път III-502 “Полски Тръмбеш – Обединение – III-405” при км 11+516 с път III-504 “Самоводене – Обединение – Алеково”. След разработването на техническия проект ще стане ясно и колко средства са необходими за изграждането и планирания ремонт на пътя.
Съществуващото четириклонно кръстовище е част от третокласния път Полски Тръмбеш – Обединение, който преминава през урбанизираната територия на селото и първостепенната улична мрежа. Движението е осигурено с пътни знаци и хоризонтална маркировка, но въпреки това не осигурява безопасността на шофьорите. С изграждането на кръгово кръстовище ще се осигури безконфликтното преминаване на транспортните потоци и ще се намалят драстично пътно-транспортните произшествия, категорични са от Областно пътно управление – В. Търново.
Весела БАЙЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново