Съветник пита Даниел Панов за членството му в Изпълкома на БФС

Публикувано на чт, 30 Ное. 2023
99 четения

Питане относно членството на кмета Даниел Панов в Изпълкома на БФС е част от дневния ред на Великотърновски общински съвет. То е внесено от адвокат Калоян Янков от групата на “Продължаваме промяната – Демократична България”. В изложението си той припомня избирането на кмета Даниел Панов в Изпълкома през октомври 2021 г.
“В последните години българският футбол търпи крах след крах и бавно, но сигурно докара националния ни отбор до ниво на посредственост, без помен от предишната му слава. БФС се дискредитира в очите на футболната общественост, а и не само пред нея.
Поради тази причина привърженици на различни клубове се обединиха в безпрецедентен общ протест срещу БФС, за да изразят разочарованието си от начина, по който се управлява българският футбол”, посочва Калоян Янков. Общинският съветник допълва, че според него заемането на позицията член на Изпълнителния комитет на БФС от кмета на В. Търново вместо позитиви, носи основно негативи за града, защото създава предпоставки за лош имидж.
“Въпреки че позицията, която заемате е лична, Вие сте избран на тази длъжност, защото сте кмет на В. Търново, издигнат от тогава управляващата партия. Не смятате ли, че е в интерес на историческата и духовна столица, на която сте кмет, да освободите заеманата от вас длъжност член на Изпълкома на Българския футболен съюз”, посочва в питането си Калоян Янков. И допълва, че оставането му на този пост означава подкрепа за ръководството на БФС и специално за неговия президент.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново