Състоянието на ул. “Н. Габровски” влиза в дневния ред на местния парламент

Публикувано на вт, 27 юли 2021
777 четения

Състоянието на ул. “Никола Габровски” влиза в дневния ред на предстоящото заседание на Великотърновския общински съвет. Темата повдига Красин Каракоцев от групата на “БСП за България, АБВ и Движение 21”.
“Улица “Никола Габровски” е една от главните и възлови улици във Велико Търново. Всекидневно по нея минават хиляди коли, а още толкова пешеходци я пресичат. За това е от изключително важно значение какво е нейното състояние. През годините са правени ремонти по настилката, които са частични. Такива наблюдаваме през 2012 г., 2013 г., два пъти през 2015 г. (август и декември), 2020 г., а последното закърпване беше преди около месец. И точно това ремонтиране на парче превръща преминаването по улица “Никола Габровски” в истинско приключение”, посочва Красин Каракоцев.
По думите му последният ремонт на улицата е оправил три хлътвания от Пазара до пожарната, като на две от тях вече има нови поддавания на настилката. Проблемно е и състоянието на шахтите пред новото крило на болницата, които са извадени и не функционират по предназначение. В подобно състояние са и тези на входа на Автогара Запад.
“По цялото протежение на улицата всеки може да види колко ремонта на парче са правени по нея, а това разминаване във височината на асфалта води до инциденти”, посочва общинският съветник. Въпросите му към кмета Даниел Панов са свързани с това планира ли Общината ремонт на улицата, предвид факта, че се подготвя основен ремонт на бул. “България” и целият трафик ще бъде пренасочен по “Никола Габровски”. Останалите въпроси са правени ли са проекти до сега за цялостен ремонт на улицата и на каква стойност са те, както и има ли планове Общината да търси източници за финансиране за извършване на цялостно преасфалтиране.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново