Самоводене с проблеми от 16 г., от ВМРО вярват за решаването им на Стефан Мъглов

Публикувано на вт, 22 Окт. 2019
395 четения

Проблеми на Самоводене и неговите жители, търсещи трайни решения от години и до момента не намерени, отчете Стефан Мъглов, кандидат на ВМРО за кмет на населеното място. Пред хората от селото, в присъствието на кандидат-кмета за община В. Търново доц. д-р Милен Михов и представители за организацията за общинската листа той представи основните направления, по които ще работи. Оказа се, че те не са никак малко и на практика десетки проблеми и нужди на самоводчани не са намерили решение.

По думите му съседното с. Ресен е с 200 човека по-голямо като брой население, а бюджетът е с два пъти по-голям. Мъглов обясни, че бюджетът се формира година за година и ако кметът не е поискал увеличение, това няма как да се случи. От инициативността на първия в селото зависи решаването на проблемите на хората и населеното място.

Стефан Мъглов посочи, че ще работи за издигане на имиджа на селото и да го направи по-привлекателно. Сред проблемите, търсещи трайни решения, са:

Наводняване на главния път Русе – В. Търново в следствие на занемарени и непочистени през годините шахти; Ремонт и реконструкция на всички обществени сгради и осигуряването на достъп за хора с нарушена двигателна активност – към никоя от сградите до момента не е осигурен такъв подход; Възпитаване на екологично отношение към разделното събиране на отпадъците и подобряване на сметосъбирането и сметоизвозването – към момента това се прави на 2 седмици; Намиране на решение за бездомните кучета – до момента те се движат на глутници немаркирани и необезпаразитени, което застрашава здравето и живота на хората; Качествено взаимодействието с органите на реда за противодействие на хулигански и противообществени прояви, търсене на начини и средства за ограничение на скоростта в населеното място по отношение  организирането на гонки и карането без книжка, както и неспазване на скоростта и по основния път Русе – В. Търново; Съвместна работа със социалните служби и НПО за изпълнение на програми и подпомагане на социално слаби, немощни и стари хора – патронаж за почистване на домовете, за пазаруване; Организиране на събития, свързани с културно-историческото наследство и спортни събития и състезания; Подпомагане, организиране и засилено провеждане на културно масови прояви в селото от НЧ «Извор» и формациите към него, на клуб «Родолюбец» и външни продукции.

«От ВМРО гласувахме доверие в аванс на г-н Мъглов и аз вече съм дълбоко убеден, че това доверие е оправдано. Тук има самодейци, култура, комуникации, природа, дух! Но няма едно – човек, който да бъде на мястото си. 16 г. няма кмет. Ако искаме нещо да се променя, трябва да променим начина на търсене на хора. Да избираме от това, което познаваме, което знаем и можем да преценим. За нас изборите са мажоритарни. Избирайте хората, не цветовете, не партиите. Избирайте това, което смятате, че един човек знае, може и иска да направи. Ако подходите по този начин, Самоводене наистина ще има нов кмет – човек, който знае проблемите на селото, способен е да работи и иска да промени нещо в населеното място, където живее», апелира към жителите на Самоводене доц. Михов.

Положителна оценка за своя кандидат като за отговорен човек, който не само може да поема ангажименти, но и да ги отстоява и решава, дадоха още водачът на листата Евгени Коев и Николай Цонев. Красив финал на срещата сложиха самодейците с прекрасните си танци и професионално изпълнени народни песни. След това всеки получи картичка с подпис лично от доц. Михов.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново