Само един кандидат иска да строи депото за отпадъци за 23,8 млн. лв.

Публикувано на ср, 26 Мар. 2014
1803 четения

Председателят на комисията по обществената поръчка инж. Динко Кечев отваря кашона с книжата на “Еко бау Търново 2014”. сн. Даниел ЙОРДАНОВ

Само един кандидат подаде оферта за проектиране и изграждане на новото депо за битови отпадъци край Шереметя. Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 23 776 267 лева без ДДС. Единственият кандидат е “Еко бау Търново 2014” ДЗЗД. Консорциумът включва три български и две унгарски фирми.
Българските фирми са “Строймонтаж” ЕООД и “Водстрой 98” АД, която участва в строежа на новите водопроводи и канализация по “Воден цикъл 1” във В. Търново. Другата фирма – “Политрейд Кънстръкшън” ЕООД, чрез консорциума “Велико Търново строй” прави 3 защитени жилища в старата столица за 1,5 млн. лв.
“МУТ-Унгария” е специализирана в преработващи отпадъците инсталации. Фирмата прави сепариращите инсталации на депата в Монтана и Враца. “Евроасфалт епито еш шолгалто” е втората унгарска фирма. В консорциум със “Строймонтаж” ЕООД двете унгарски филми правят депото на Плевен.
В 641 страници консорциумът представя изискуемите документи и декларации, включително и заверените от Министерството на правосъдието преводи от унгарски език на двете чуждестранни фирми. Въпреки че пет фирми са в обединението, те ще ползват техника и машини под наем, стана ясно вчера. Консорциумът ще ползва и кредитна линия.
След оценка на документите в първите два плика има срок, в който, ако бъдат открити неточности, консорциумът има право да ги отстрани. След това е отварянето на ценовото предложение. До 30 юни тази година комисията, включваща представители на общините Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Златарица, Лясковец и Стражица, трябва да излезе с решение дали консорциумът “Еко бау Търново 2014” ДЗЗД ще проектира и строи депото за шестградието.
За авторски надзор на проектантите по време на строителството се заделят половин милион лева. За подготовка на строителството и временно строителство – 170 809 лв. Основното строителство, доставката и монтажът на електро-механично оборудване е разчетено на 12 237 053 лева. За технологично оборудване сумата е 10 352 090 лв.
Крайният срок за изпълнение на строителството и монтажа на оборудването е 15 юли 2015 г. Регионалното депо ще се изгражда до сегашното сметище на Шереметя и ще заеме площ от 160 дка. Стартира се със строителство на първата клетка за депониране на отпадъците с капацитет от 173 776 т годишно, а общият капацитет ще бъде над 673 359 т. В Шереметя ще се приемат отпадъци от 175 000 души от 279 селища на шестте общини.
Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново