С рекордните 96,6 млн. лв. ще разполага Велико Търново за 2020 г.

Публикувано на пн, 20 ян. 2020
915 четения

С рекорден бюджет от 96,6 млн. лв. ще разполага Община Велико Търново през 2020 г.

Проектът на финансовата рамка е с около 5 млн. лв. повече спрямо 2019 г., като прогнозите са до края на годината да надхвърли 100 млн. лв. Годишната издръжка за възнаграждения на всички общински служители е в размер на 3,9 млн. лв.

Близо 15 млн. лв. са заложените приходи от местни данъци и такси, които тази година се запазват. Планираните постъпления от шофьорите на таксита в града са около 300 000 лв., докато от туристическия данък ще влязат по-малко пари – 250 000 лв., които се събират от местните хотелиери.

Собствениците на имоти на територията на община В. Търново ще платят малко над 5,7 млн. лв. под формата на данък сгради, а приходите от автомобили са планирани в размер на 4,5 млн. лв. От сделки с имоти финансистите очакват около 3,5 млн. лв.

От неданъчните приходи най-сериозни постъпления в хазната са заложени от такса битови отпадъци – над 6,5 млн. лв. В рекордно големия бюджет от глоби, санкции и наказателни лихви са планирани постъпления за близо 1 млн. лв. Толкова са заложените пари и от таксите за посещение на децата в детските ясли и градини в общината.

За 2020 г. по всички параграфи са заделени повече средства от миналата година и звената на бюджетна издръжка ще разполагат с повече пари, посочват от Общината. От местната администрация канят всички граждани и заинтересовани лица на обществено обсъждане на проекта за бюджет 2020 г. и за поемането на краткосрочен общински дълг през настоящата година. Срещата ще се проведе на 22 януари – сряда, от 17,00 ч. в Голяма зала в сградата на Общината.

Весела БАЙЧЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново