С около 100 000 лева ще кърпят дупките преди зимата

Публикувано на пн, 12 окт. 2020
362 четения

Около 100 000 лв. са предвидени за изкърпване на уличната мрежа във В. Търново преди началото на зимния сезон. Работата на екипите се очаква да започне тази седмица от най-проблемните участъци в областния град, уточниха от местната администрация. Комисия от техническите служби на Общината извършва обстоен оглед на моментното състоянието на уличната мрежа в града, за да бъдат набелязани местата за ремонт, като рехабилитацията за подобряване на експлоатационните състояния на пътните участъци ще бъде извършена по график.
Първоначално ще бъдат ремонтирани основните артерии в града, по които е съсредоточен автомобилният трафик и линиите на градския транспорт, след което екипите на пътноподдържащата фирма ще продължат по второстепенните улици и по кварталите. От Общината работят и по сигнали на великотърновци, подадени чрез онлайн платформата “Гражданите – Велико Търново”, която стартира през март т. г.
В социалната мрежа темата за инфраструктурата е сред най-коментираните, като ежедневно гражданите сигнализират за редица улици, които спешно се нуждаят от ремонт, и такива, които не са ремонтирани с години.
Весела БАЙЧЕВА
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново