С над 117 000 лв. ремонтират спортна площадка в Лясковец

Публикувано на чт, 13 Авг. 2020
101 четения

Със 117 348 лв. ще бъде обновена откритата спортна площадка, разположена в рамките на Спортния комплекс в Лясковец. Ремонтните дейности стартираха от началото на август и са по проект, финансиран по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.
Договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ бе подписан през май 2019 г. между Държавен фонд “Земеделие” и Община Лясковец. Целта е модернизация на спортната инфраструктура на територията на Общината, което ще допринесе за подобряване на условията за спортна и физическа активност на жителите и гостите на града.
Предвидените строителни работи включват частично коригиране и отнемане на съществуваща кортова настилка, подравняване и трамбоване, демонтаж на съществуващата телена ограда и изграждане на нова ограда около игрището и зад трибуните, полагане на нова спортна настилка “изкуствена трева”, монтаж на футболни врати 300/200, доставка и монтаж на стоманена входна врата и др.
Изпълнител на ремонтните дейности е фирма “Интер Строй Груп”, като срокът за изпълнение е 70 календарни дни или до края на октомври, когато ще може да се ползва.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново