С коледен подарък за 5,6 млн. лв. изненадаха пет общини в областта

Публикувано на пт, 21 Дек. 2018
1301 четения

С коледен подарък за 5,6 млн. лв. бяха изненадани предпразнично пет общини във Великотърновска област. Средствата са за инфраструктурни ремонти и са отпуснати от Министерски съвет.
Най-много пари получава Община В. Търново – над 2,1 млн. лв., с които ще бъдат асфалтирани шест улици в кварталите “Картала” и “Зона В”. През новия строителен сезон ще започнат дейностите по довършване и доизграждане на улиците “Александър Бурмов”, “Стоян Михайловски”, “Васил Априлов”, “Петко Тодоров” и “Камен Зидаров” в кв. “Картала”, както и на ул. “Драган Цончев” в кв. “Зона В”. Със средствата ще бъде решен още един дългогодишен проблем с довършване на новия корпус на ДГ “Здравец”, с което капацитетът ѝ ще бъде увеличен. Отделно, още близо 1,6 млн. лв. са осигурени на св. Великотърновска митрополия. Те са за превръщането на сградата на бивша детска градина в епархийска библиотека и основен ремонт на митрополитския дом.
1,5 млн. лв. са отпуснати на Община Г. Оряховица за финансиране на текущи инфраструктурни ремонти. С парите ще бъдат въведени мерки за енергийна ефективност и ремонт на прилежащото пространство и изграждане на достъпна среда в ОУ “Св. св. Кирил и Методий”. За целта са предвидени 240 966 лв. Отделно са отпуснати 423 000 лв. за реконструкция на пешеходните зони в южната и северната част на площадното пространство в града. 900 000 лв. са заделени за ремонт на довеждащата инфраструктура, осигуряваща достъп до обновените обекти.
По бюджета на Община Елена правителството отпусна 486 101 лв. – за реконструкция на ул. “Никифор Попконстантинов”, изразяваща се в изграждане на мост, част от корекцията на река Еленска. Мостът ще осъществява връзка с улица “Г. С. Раковски” и ще осигурява при необходимост алтернативен маршрут на главните улици “Иларион Макариополски” и “Васил Левски”.
787 537 лв. са осигурени за Община Лясковец за ремонт на уличната настилка, тротоарите и съоръженията към тях на бул. “Христо Ботев” в града. За целта са предвидени 649 717 лв. Отделно с 137 820 лв. ще бъдат извършени аварийно-възстановителни дейности в църквата “Св. Параскева” в Козаревец.
700 000 лв. получава Община Свищов за основен ремонт и хоризонтална маркировка на улиците “Люлин”, “Ал Божинов”, “Черни връх” от кръстовището с “Бачо Киро” до кръстовището с “Люлин”, както и за улиците “Тинтява”, “Пирин”, ул. “Искър” и “Киряк Цанков”.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново