С близо милион поевтиняха бившите казарми във Велико Търново

Публикувано на пт, 12 Апр. 2019
1505 четения

С близо един милион поевтиняха бившите казарми във В. Търново след неуспешните опити за продажбата им миналата година. Първоначално обявената цена за апетитния терен, намиращ се до Дома за стари хора, беше 2 147 920 лв. за няколко поземлени имота заедно с намиращите се върху тях сгради. След като не се намери купувач, цената бе намалена с половин милион, но търгът отново се оказа неуспешен. В момента общата цена за пет имота е 1 349 839 лв. Най-висока цена е обявена за имот от близо 10 000 кв. м – 396 698 лв. Теренът се продава заедно с още няколко прилежащи сгради – санитарни помещения, навес, складове и столова.
261 332 лв. е обявената цена за триетажна сграда със застроена площ от 508 кв. м. Имотите са собственост на юридическо лице, но остава в тайна кой е техният собственик. Търгът ще е с тайно наддаване и ще се проведе на 13 май в столица.
Сградите на бившите казарми на Строителни войски на ул. “Иларион Драгостинов” 1 се рушат години наред. Община В. Търново не успя да се пребори за тях, след като преди три години ги поиска от Министерството на отбраната с идеята да бъдат използвани за реализиране на инвестиционни инициативи. Година по-късно бяха продадени на търг, обявен от МО за имоти във В. Търново, София, Русе, Варна, Хасково и Бургас.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново