С 193 559 лв. правят мултифункционални спортни площадки в две търновски училища

Публикувано на сб, 10 Дек. 2022
193 четения

193 559 лв. са предвидените средства за изграждане на мултифункционални спортни площадки в две училища във В. Търново. Те ще бъдат направени в ОУ “Св. Патриарх Евтимий” и ОУ “П. Р. Славейков”. Средствата са по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища, уточни Пенка Игнатова, директор на Дирекция “Образование, младежки дейности и спорт” в Общината.
99 966 лв. с ДДС са заложените средства в проекта на ОУ “Св. Патриарх Евтимий”. В южния двор ще бъде направена подмяна на настилката, разчертаване и оборудване на съществуващата площадка в учебното заведение. Ще бъдат осигурени и баскетболни кошове и врати за футбол. Желанието на ръководството на училището е в единия край на двора, в близост до оградата да има и пейки за зрители, уточни Иваничка Петкова, директор на ОУ “Св. Патриарх Евтимий”.
Училището има готов проект и за изграждане на физкултурен салон, което ще помогне за преминаването на едносменен режим на обучение, но за него тепърва ще се търсят варианти за финансиране.
93 593 лв. са одобрените средства за ОУ “П. Р. Славейков”. В проекта са предвидени дейности, свързани с асфалтиране на съществуващата спортна площадка и подновяване на оградата и входните врати. Ще бъдат разчертани и игрищата за баскетбол и хандбал. Отделно училището има одобрен проект по програмата “За чиста околна среда” на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда за обособяването на зона за спорт, зона за творчество и зона за отдих. Те ще бъдат изградени в дворното пространство на училището, разказа Данка Борисова, директор на ОУ “П. Р. Славейков”. След обновяване на спортната площадка ще бъдат изградени и предвидените зони за спорт и отдих.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново