С 1,1 млн. лв. доизграждат улиците в кв. “Картала”

Публикувано на пт, 24 Ян. 2020
413 четения

Вече е положен първият асфалтов слой по новата част на улица “Стоян Михайловски” в кв. “Картала” във В. Търново. Паралелно с това се работи и по отводняването, ще бъдат оформени джобове за паркиране и за поставяне на съдове за смет, ще бъде монтирано и осветление. Отсечката в североизточната част на жилищния район е една от петте нови улици, които са обект на изграждане за подобряване на инфраструктурата и организацията на движение в квартала. Предстоят същите дейности и по улиците “Васил Априлов”, “Александър Бурмов”, “Камен Зидаров” и “Петко Ю. Тодоров”.
1,1 млн. лв. са предвидените средства за асфалтиране и доизграждане на уличната мрежа в кв. “Картала”. Много от улиците не са ремонтирани от дълги години и са в окаяно състояние. За доизграждане на ул. “Стоян Михайловски” са заложени 450 000 лв., а за ул. “Васил Априлов” средствата са в размер на 252 000 лв.
Вторият участък, предвиден за ремонт, включва ул. “Александър Бурмов”, за който са заложени 176 000 лв., както и улиците “Камен Зидаров” и “Петко Ю. Тодоров” с отпуснатите за тях 245 000 лв. Габаритът на улиците е проектиран според одобрената улична регулация, а застрояването ще е при максимално запазване на съществуващото положение. Отводняването ще се извършва с помощта на напречните и надлъжни наклони, отвеждащи водата до съществуващите дъждоприемни шахти.
Весела БАЙЧЕВА

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново