С 1 182 016 лв. в Павликени ремонтират улици и тротоари

Публикувано на ср, 9 апр. 2014
569 четения

С 1 182 016 лв. с ДДС в община Павликени за две години ще асфалтират улици и ремонтират тротоари. Оправяме инфраструктурата в 19 населени места, заяви пред “Янтра ДНЕС” кметът инж. Емануил Манолов. Половин милион лева ни осигурява държавата със субсидията за ремонт на улици в населените места и за общинската пътна мрежа. Останалата част от финансирането осигуряваме от местни приходи в общинския бюджет, подчерта инж. Манолов.
За тази година прогнозната стойност в пътни ремонти е 537 280 лева. Ще се ремонтират пътът между селата Горна Липница и Паскалевец, отсечката от павликени през Дъскот до Паскалевец, на която ще се направи и тръбен водосток, обясни кметът. В програмата за ремонти е отсечката Дъскот – Лесичери – Мусина. Асфалтополагащи машини ще работят и по пътя от Вишовград до Емен, както и на отбивките за Димча и Върбовка от пътя между Павликени и Сухиндол. Ще се асфалтира и между Караисен, Сломер и Батак и пътят от Лесичери до Дичин.
В мащабната инвестиционна програма са заложени ремонти в Павликени и Бяла черква и нови тротоари в общинския център.
В момента Община Павликени е отворила обществена поръчка за избор на изпълнител на пътните ремонти, които трябва да приключат до 1 януари 2015 г.
З. МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново