Румен Петков: “Градът се нуждае от кмет като Весела, а не от изпълнителен директор като Панов”

Публикувано на чт, 10 Окт. 2019
846 четения

Велико Търново се нуждае от радикална промяна, защото от 6-7 години градът няма кмет, а изпълнителен директор, заяви лидерът на АБВ Румен Петков, който дойде в старата столица, за да подкрепи кандидат за кмет на Коалиция “БСП за България”, АБВ и “Движение 21”. За съжаление на този изпълнителен директор му  уволниха управителния съвет, имам предвид Цветан Цветанов, и сега градът е безпризорен, допълни Петков. Според него старата столица трябва да има лице и авторитет. По думите му градът се нуждае от промяна, която да даде самочувствието на великотърновци, че са хора, които могат да влияят върху бъдещето на България.

“За щастие си отива най-безличният Управителен съвет на НСОРБ и тук основната вина е на неговия председател Даниел Панов. Всички предишни ръководства са работили с правителствата и това е нормално, но такъв политически слугинаж и безгръбначие, такова обезличаване на местното самоуправление, никога не е имало. Затова част от кметовете напуснаха сдружението и то е в колапс”, посочи лидерът на АБВ Петков.

Според него Коалиция “БСП за България”, АБВ и “Движение 21” е направила силна листа, която излъчва перспектива. “Великотърновци трябва да гласуват за Весела Лечева, защото тя в прекия и преносния смисъл е точен човек. Тя е от хората, които могат да казват “не”. Весела не е от хората, които страдат от илюзорното усещане, че знаят и могат всичко. Сутрин тя не се събужда с идеята да обещае всичко на всички. Весела е почтен човек и когато прави нещо, го прави със съзнанието, че то е полезно, а не да се обкичва след това с него. Весела е човек, за който “аз” върви след “ние””, заяви Петков. Според него великотърновци имат чувство за достойнство и перспектива, затова на 27 октомври ще гласуват със номер 71.

Весела КЪНЧЕВА

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново