Реформаторите искат публично обсъждане на транспортната инфраструктура

Публикувано на чт, 12 Окт. 2017
118 четения

Да се направи публично представяне пред местния парламент на резултатите от изготвеното прединвестиционно проучване и финансов анализ за системата на градския транспорт настояват общинските съветници от Реформаторския блок. Анализът беше изготвен във връзка с подготовка на проекта “Интегриран градски транспорт” по ОПРР на Oбщина Велико Търново.
Според съветниците Мирослав Трифонов, Пламен Петров и Мария Илчева с обсъждането ще се осигури възможност целият Oбщински съвет да се запознае с подробното проучване и настояща ситуация на транспортната инфраструктура, включително наличните маршрути, вело- и пешеходни алеи, транспортни средства и съоръжения. Така ще бъдат представени и предложените вариантни решения и изводи.
Съветниците настояват да им бъде предоставено копие на окончателния доклад, съдържащ резултатите на прединвестиционното проучване. Реформаторите искат да знаят предвидени ли са финансови средства за осигуряване на градски транспорт за жителите на квартал “Варуша”, които в момента са транспортно изолирани, както и ще се предвидят ли средства за изграждане на пешеходен надлез до Практикер.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново