Разпродават ножарската фабрика “Терна”

Публикувано на пн, 10 Февр. 2020
2226 четения

Имотите на ножарската фабрика “Терна” във В. Търново отново са обявени за продажба. Обявата е публикувана в Информационната система по несъстоятелност на Министерство на правосъдието. Синдикът на дружеството Росица Томова е насрочила шест търга, които ще се проведат на 10 февруари за продажба на активите, чиято обща стойност е 8 059 465 лв. За продажба са обявени всички терени заедно с 24 производствени и складови бази във В. Търново, Буковец и Горна Студена.
Най-високата цена от над 5 млн. лв. е за имота на фабриката, намираща се на ул.“Никола Габровски” 71, чиято площ е 18 541 кв. м и се продава заедно с всички прилежащи сгради.
Фабрика “Терна” беше обявена в несъстоятелност в края на 2017 г., макар че производството беше спряно няколко месеца преди това, а всички служители бяха освободени от работа. Преди години ножарската фабрика е била гордост не само за В. Търново, но и за региона, тъй като произвежданите стоки са били с много високо качество. Произвеждани са над 600 вида ножове и прибори за хранене. Последният собственик на предприятието бе Румен Биков, бивш министър на промишлеността в правителствата на Филип Димитров и Любен Беров. След като се оттегля от политиката, купува ножарската фабрика в старата столица чрез компаниите си “Ровотел ФМ” ЕАД и “Ровотел метал” ООД, занимаващи се с изкупуване на метални отпадъци.
Сред имотите, обявени за продажба, са още “Интерхотел Велико Търново”, медицинска техника и оборудване на затворената болница “Д-р Димитър Моллов” в Елена, активи на “Агропрогрес – Велико Търново” ЕООД и др.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново