Расте броят на желаещите да членуват в БСП

Публикувано на нд, 29 Ное. 2020
694 четения

Има повишаване на интереса към членство в БСП. Това заяви новоизбраният областен председател на партията Мариана Бояджиева. Тя съобщи, че през последните няколко месеца новите членове на червените са 210 души. Най-много те са в Община Свищов, където техният брой е над 100.
В условията на пандемична обстановка в страната е взето решение Общинските партийни съвети да провеждат неприсъствени заседания. “То дава възможност при необходимост с подпис на отделните членове на Общинския партиен съвет да се вземат решения по важен въпрос, който трябва да се решава от партийните органи”, поясни Бояджиева.
Новият областен съвет на партията ще се състои от 43 социалисти. Съгласно правилника, който е приет на НС на партията, в него влизат председателите на Общинските партийни съвети в областта, членовете на НС на БСП, които са петима за великотърновска област, народните представители – социалисти, кметовете от БСП, председателите на Общинските съвети от партията, ръководителите на групите съветници, председателите на структурите на младежите, жените и ветераните в БСП, както и делигирани представители, които са излъчени от общините, като квотата е 1 такъв представител на 300 социалисти.
Бояджиева информира, че на следващото заседание, което ще се проведе след 21 декември ще бъде избрано ръководство на Областния съвет, което ще включва заместник председатели и секретари.
Още в началото на следващата година ще бъде създаден Областен предизборен щаб, за да може в структурите по места да започне подготовката за предстоящите парламентарни и президентски избори. “Целта ни е БСП да бъде първа политическа сила в областта. Постигали сме такива резултати, имаме опит, сила и кураж да го направим. Ще направим модерна и съвременна кампания”, заяви областният лидер на БСП. По думите й целта е постижима, защото по места има остра критика към управлението на ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов. Основните въпроси, които се поставят от хората, са свързани със страха от загуба на работните места, ниските пенсии, състоянието на здравната система и недостигът на лекарства.
Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново