Работна група решава дали ул. “Козлодуй” да е еднопосочна

Публикувано на вт, 26 сеп. 2023
530 четения

Работна група предстои да реши дали част от улица “Козлодуй” във В. Търново да стане еднопосочна. Това заяви зам.-кметът по строителството проф. Георги Камарашев по повод внесената подписка и искане на част от живеещите в района за промяна на движението в новоизградения участък. В тази връзка днес в Общината предстои да се проведе заседание на експертната транспортна комисия, като целта е да бъде обсъден казусът и да бъде създадена работна група, която да насрочи среща с гражданите.
“Една част от хората искат движението да е еднопосочно, но в същото време имаме позицията и на останалите хора, които са против, защото ще трябва да обикалят, за да стигнат до домовете си. Така че ще бъде насрочена среща с всички домоуправители и заинтересовани граждани.
На нея ще присъства и представител на Пътна полицията, за да се уточнят исканията на хората и възможностите. Не искаме да вземем решение в полза на едни хора, което да ощети други”, посочи още проф. Камарашев.
Темата за промяна на движението бе повдигната преди седмици след изграждането на участъка от ул. “Козлодуй”. В социалната мрежа се появи вълна от недоволство заради недостатъчните места за паркиране в района и неправилно спрелите автомобили, което на практика затруднява разминаването на две коли. Тогава се повдига и въпросът за това движението да стане еднопосочно, за да се регламентира спирането и от двете страни на улицата. Междувременно някои от живеещите в района споделят, че често по новоизградения участък шофьорите минават с по-висока скорост, въпреки повдигнатите пешеходни пътеки.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново