Пускат парното от 1 ноември, абонатните трябва да заявят желание в топлоцентралата

Публикувано на пт, 14 окт. 2016
143 четения

Отоплителният сезон във Велико Търново ще започне от 1 ноември, каза инж. Венцислав Димитров, изпълнителен директор на “Топлофикация ВТ”.
По думите му, отоплителният сезон тук традиционно за домакинствата започва по-късно, защото абонатите считат, че по-ранното подаване на топлинната енергия е необоснован разход за тях.
“За да спазим закона, етажната собственост трябва да заяви при нас писменото си желание за пускане на парното. Това може да стане по всяко време. 2985 са битовите абонати на “Топлофикация ВТ”. Очакваме включването на 7 нови абонатни станции”, посочи шефът на търновската топлоцентрала. Той допълни, че топлоподаването ще започне и по-рано, ако в три последователни дни дневната температура е под 14 градуса.
Парното е пуснато вече в Националния военен университет и Старческия дом.
“Около 200 са абонатите, които не са си платили сметките от миналия отоплителен сезон. Сумарно от тях се очакват около 60 000 лв. Тези хора нямаха задължения в предишни години, надявам се да бъдат изрядни и да си платят преди отново да пуснем парното”, посочи инж. Венцислав Димитров.
Той увери, че топлоцентралата обслужва плащанията си за природен газ и не би следвало да има основание ТЕЦ-ът да спре работа заради неподаване на гориво.
З. ХРИСТОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново