Продават за 11 млн. лв. хотел в центъра на Велико Търново

Публикувано на пт, 23 Авг. 2019
6547 четения

Над 11 млн. лв. е обявената цена за най-скъпия хотел, пуснат за продажба във Велико Търново и региона, показа проверка на “Янтра ДНЕС”. Той се намира в центъра на старата столица и се простира на 7000 кв.м площ. Цялата сграда е на 7 нива, разполага с ресторант и конферентен център, кафе-сладкарница и лоби бар с тераси, от които се разкрива гледка към река Янтра и хълма Света гора.
За далеч по-скромните близо 2 млн. лв. се предлага друг хотел в центъра, намиращ се в старинния квартал “Варуша”, в близост до входа на крепостта “Царевец”. Хотелска сграда в идеалния център на В. Търново пък е пусната за продажба срещу 1,1 млн. лв.
В момента на пазара за недвижими имоти в региона са обявени за продажба десетки хотели и къщи за гости. На тезгяха са извадени луксозни имоти и комплекси в Арбанаси, Елена, Вонеща вода, Златарица, Килифарево и др.
Най-високата обявена цена на хотел в Арбанаси достига внушителните 9 млн. лв. Луксозният комплекс е разположен на голяма площ, намира се до манастира “Св. Успение Богородично” и е изграден в стила на XVI век. Разполага с просторен ресторант, голяма грaдина, детски кът, басейни и зала за дегустации на вино. Към имота има и просторен самостоятелен паркинг, което допълнително го оскъпява.
Сред последните обяви е за разработен комплекс за селски туризъм в Елена, състоящ се от три самостоятелни къщи с двор с обща площ от 6 дка. Обявената цена е 1,1 млн. лв. Сред екстрите са басейни за деца и възрастни, СПА център, джакузи, две барбекюта и др. Около 10 са обявените към момента хотели в Еленския край, като цените започват от 200 000 евро и достигат до над 1 млн. евро.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново