Продават за 1 млн. лв. бинго зала в центъра

Публикувано на чт, 10 Окт. 2019
1895 четения

Десетки работещи заведения и ресторанти във В. Търново са обявени за продажба, показа проверка на “Янтра ДНЕС”. С пускането им в специализираните сайтове за посредничество собствениците обикновено се опитват да осигурят свеж ресурс за нова инвестиция. Често срещана причина за разпродаването на даден бизнес е желанието на притежателите му да напуснат страната или заради натрупани дългове, които не могат да обслужват.
Една от най-скъпите оферти е за малка бинго зала, обявена за продан срещу близо 1 млн. лв. Помещението от 117 кв.м се намира в центъра на старата столица. Действащо заведение близо до историческия хълм “Царевец” се продава за близо 500 000 лв. Сумата е за скромните 67 кв.м, което ще струва на потенциалния нов собственик рекордните над 3800 евро за квадратен метър. В старата част на града за продан са обявени и други заведения. По пътя на туристите се намира ресторант с панорамна гледка към Царевец с площ от 240 кв. м, за който собственикът иска близо 160 000 лв. Двойно повече търсят притежателите на друг обект също с панорамна тераса към Стария град.
Някогашна пицария, намираща се в района на бившите хали, също търси нов собственик, макар да не функционира отдавна. Обявената цена е над 300 000 лв., но инвестицията изисква сериозен ремонт, за да привлича клиенти, което е и причината отдавна да е на тезгяха за продан. Сред обявите има също нощни барове и кафенета, намиращи се в центъра на града.
Сред интересните оферти е за работещ ресторант на бул. “България” с капацитет около 100 места. Той се продава за близо 400 000 лв. и се предлага заедно с цялото налично оборудване и обзавеждане. За над половин милион лева се продава друг ресторант в централната част на града, който е с внушителните 190 места.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново