Продават недвижим имот на Летище Г. Оряховица

Публикувано на ср, 4 мар. 2020
1952 четения

Министерски съвет ще предложи на Народното събрание да бъде взето решение за приватизацията на имот, представляващ обособена част от имуществото на Летище Г. Оряховица. Решението бе взето на заседание на кабинета миналата седмица. Предложеният за продажба недвижим имот е със застроена площ от 176,59 кв. м. Мотивите за приватизацията са, че имотът не е необходим за дейността на летището, а поддръжката му е свързана с неоправдани разходи.
“Летище Горна Оряховица” ЕООД прилага мерки за повишаване на приходите, които включват продажба на неоперативни активи с отпаднала необходимост. С продажбата на такива имоти допълнително ще се увеличат приходите и ще се понижат разходите за стопанисването им.
Летището е най-малкото международно летище у нас. В момента се използва за нередовни превози на пътници и товари, както и за обслужване на авиацията с общо предназначение. През 2016 г. Министерски съвет го отдаде на концесия на консорциума “Гражданско летище Г. Оряховица”. В него участват фирмата “Кристална вода” АД, която държи 95 % от капитала на компанията, и държавната “Летище Горна Оряховица” ЕАД, чийто едноличен собственик е транспортното министерство с капитал от 5 %.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново